Es pot viure sense Google?

26/02/2015
 • Es pot viure sense Google?


  Google ha passat de ser un mer cercador a convertir-se al centre neuràlgic de la nostra vida a la xarxa. No hi ha aspecte que no domini, ja que utilitzem les seves aplicacions tant per navegar per la web com per buscar contingut en ella, per emmagatzemar els nostres records en el seu núvol o comunicar-nos amb els altres a través d'eines com Google+, Hangouts o Blogger.

  Però què passa quan volem trencar aquest cercle viciós i començar a diversificar el nostre ecosistema d'aplicacions per no dependre d'una sola empresa? Es pot viure sense Google? A continuació us presentarem una sèrie d'alternatives per substituir cadascun dels serveis de l'empresa del cercador.


  El cercador


  El motor de cerca de Google és una d'aquestes eines que utilitzem per inèrcia, gairebé sense adonar-nos. Però encara que costi entendre un Internet sense Google, a la nostra disposició podem trobar-nos una sèrie d'interessants alternatives. Les més evidents són les de la competència més directa, com Bing o el cercador de Yahoo, però també hi ha altres alternatives que no podem passar per alt.


  DuckDuckGo és una de les quals més està creixent, i se centra a mantenir la privadesa dels seus usuaris i a fomentar les fonts públiques com Wikipedia per als seus resultats. Però si esteu massa familiaritzats amb el tipus de resultats que ofereix Google, la vostra millor opció podria ser StartPage, un cercador que garanteix el nostre anonimat mentre ens ofereix tota la potència del motor de cerca de Google.

 • Gmail


  La primera alternativa que a gairebé tothom se li vindrà al capdavant si parlem de substituts en el camp dels correus electrònics és Outlook, el successor del mític Hotmail de Microsoft. Tampoc hauríem de passar per alt l'altre etern aspirant a fer-se un buit en els nostres cors, el correu de Yahoo.


  També tenim altres alternatives més centrades en la privadesa, com l'imprescindible OpenMailBox o unes altres una mica menys conegudes com Tutanota o Hushmail, que ens permeten crear-nos comptes de correu gratuïtes per enviar mails encriptats. I si el que volem és varietat, també tenim serveis com Mail.com, que ens permet crear comptes amb més de 200 dominis per triar, molts d'ells relacionats amb professions o països.


  Chrome


  Chrome és un dels navegadors més utilitzats del món, encara que en els últims temps està començant a sofrir de sobrepès, per la qual cosa més d'una persona podria plantejar-se buscar una alternativa més lleugera. Dos dels seus majors adversaris a tenir en compte són Safari d'Apple i l'etern Internet Explorer de Microsoft, que pròximament serà substituït per Spartan.
  En l'àmbit del programari lliure també ens trobem amb el veterà Firefox de Mozilla, o Chromium, el projecte en el qual es basa el propi Chrome i que és pràcticament el mateix però sense alguns plugins privatius. També hi ha noves alternatives com Midori, un navegador creat pels responsables de Elementary US que farà les delícies dels amants del bon disseny.


  Maps


  Buscar una alternativa per Google Maps també és una tasca difícil, ja que és un altre dels serveis més arrelats en els nostres hàbits d'ús. Així i tot hi ha unes quantes alternatives amb ganes de plantar-li cara, com per exemple la que plantegen empreses com Microsoft i Yahoo amb els seus respectius Bing Maps, HERE Maps i Yahoo Mapes.
  Els projectes lliures també tenen un buit en aquest joc, i així ho demostren altres sistemes de mapes alternatius com WikiMapia, que combina els mapes de Google Maps amb la filosofia de la Wikipedia perquè uns altres puguin afegir informació, i el projecte col·laboratiu OpenStreetMap, que farà les delícies dels amants dels projectes lliures i oberts.

  Font Genbeta.com

1 comentari

Cercar entrades

Etiquetes

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto