Logitech ha tornat a centrar-se en les noves línies

11/05/2015
 • FRANKFURT, 23 d'abril (Reuters) - El fabricant de gadgets, Logitech International SA va dir dijous passat que els guanys operatius trimestrals van caure un 34 per cent pel canvi de moneda i la contracció de la demanda d'accessoris com el ratolí d'ordinador sobre el qual va construir el seu nom de marca global.

  No obstant això, la forta demanda dels nous accessoris de música i vídeo va ajudar a millorar els guanys, superant totes les previsions dels analistes.

  Logitech ha tornat a centrar-se en les noves línies com els altaveus de música sense fils, videoconferència i controladors de videojocs, compensant la disminució dels ordinadors personals i la baixa demanda dels seus ratolins i teclats que havia tingut des de les albors de l'era del PC.

  Amb aquesta fi, Logitech va anunciar que sortirà d'un negoci de baix marge com és principalment la fabricació de ratolins d'ordinador per als fabricants de PC, i els vendrà com a propis. Les vendes van caure un 26 per cent en l'últim trimestre. 

  Es va reportar un benefici operaciónal de $ 14,5 milions el primer trimestre finalitzat el 31 de març, enfront dels 21.800.000 dòlars de fa un any, a causa de la pèrdua de vendes, costos més baixos i un menor nombre de càrrecs de reestructuració. Les vendes netes en el trimestre van caure un 4,7 per cent dels $ 467.2 milions, més alta que les estimacions.

  Logitech ha tingut un lent creixement de les vendes en sis dels últims set anys. No obstant això, a causa de la demanda de nous productes, a les accions per reduir costos i elevar els preus, s'estan posicionant per a un creixement sostingut en els propers anys. 

  Les accions de la companyia amb seu a Lausana negocien un 2,2 per cent més, al migdia en la Borsa de Zurich, després de l'informe.
 • AUGMENTS DE PREUS PREVISTS

  Una vegada Logitech surti del negoci en declivi de la fabricació de ratolins de computadora, els resultats de vendes, mostraran el creixement sostingut de les vendes en moneda constant, va dir el president executiu Bracken Darrell en una entrevista. 

  "Això (comerç al detall) va a ser la major part del nostre negoci en el futur" va dir Darrell. "El que estem anunciant avui és la simplificació de la nostra història".

  Excloent els canvis de divises, les vendes van créixer fins a l'1 per cent. El comerç al detall de Logitech, que genera el 90 per cent de les vendes, va créixer un 7 per cent en moneda constant. És important destacar que les categories més recents de creixement en el qual està apostant el seu futur negoci, van créixer un 45 per cent i ara representen gairebé un terç del seu negoci minorista. 

  Darrell, que va introduir a Logitech en noves línies de productes, mentre va reduir els costos a les velles àrees de productes, va dir que Logitech estava disposat a augmentar els preus per compensar la disminució de divises.

  "Estem elevant els preus a tot el món" va dir Darrell a Reuters, referint-se als mercats fora dels Estats Units. Els augments de preus entraran en vigor aquest trimestre, va dir.

  El conseller delegat va dir que creu que l'empresa té el poder de fixar de preus en moltes de les seves línies d'accessoris incloent la que ara és la més venuda línia de productes -.. Altaveus sense fils Bluetooth. Té previst augmentar els preus al voltant d'11 a 13 per cent a Europa, per exemple.

  Més de la meitat dels costos i despeses de Logitech són en dòlars nord-americans i aproximadament un 10 per cent en francs suïssos mentre que depèn dels proveïdors a Àsia, on els canvis de moneda han estat estables, on produeix la majoria del seu hardware (1 franc suís = $1,0314) (Informes per Ismail Shakil i Narottam Medhora en Bangalore; Edició per Keith Weir)

Cercar entrades

Etiquetes

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto